Placeholder Verpakkingenbelasting

Hoe weet u hoeveel kilo verpakkingsmateriaal u maandelijks moet aangeven?

Victor Holland heeft hiervoor binnen Exact Globe een oplossing ontwikkeld. Deze wordt binnen twee dagen ‘fixed price’ geïmplementeerd. Hiermee ‘rollen’ de juiste kilo’s en bedragen zo uit uw informatiesysteem!

“Wij implementeren oplossingen waarmee wij u vergaande voordelen bieden op het vlak van relatiebeheer, documentbeheer en workflow management.”

Wanneer moet u verpakkingenbelasting betalen?
De ‘vervuiler’ betaalt de verpakkingenbelasting. U moet verpakkingenbelasting betalen als u aan één van de volgende voorwaarden voldoet:

U bent een ondernemer (producent of importeur) die verpakte producten voor de eerste keer in Nederland op de markt brengt. Dit geldt ook als de verpakking het eigendom van de leverancier blijft. Enkele voorbeelden:

  • U verpakt een computer en levert deze aan de groothandel
  • U levert een pot pindakaas aan de groothandel
  • U levert als leverancier drank in een nieuwe statiegeldfles. Hierbij blijft de fles in uw eigendom.
  • U verhuurt een computer die in een doos verpakt is.

U brengt (lege) verkooppuntverpakkingen voor de eerste keer in Nederland op de markt. Denk hierbij aan draagtassen in de supermarkt, koffiebekers voor de koffieautomaat of fritesbakjes in de snackbar. Zij worden belast bij de producent of importeur van de verkooppuntverpakkingen.

U bent importeur die de verpakkingen direct na binnenkomst in Nederland van de producten verwijdert en afvoert. Bijvoorbeeld voor een pallet die alleen wordt gebruikt voor het vervoer per schip of vliegtuig.

Alle verpakking worden maar éénmaal belast, dat is de eerste keer dat ze in Nederland op de markt worden gebracht. Verpakkingen die meerdere keren te gebruiken zijn, zoals statiegeldverpakkingen of andere retourverpakkingen, dus ook.

Vrijstelling tot 15.000 kilo
U gaat pas verpakkingenbelasting betalen vanaf 15.000 kilo. Als u per jaar minder dan 15.000 kilo op de markt brengt hoeft u dus geen belasting te betalen. U hoeft dit dan niet bij de Belastingdienst aan te melden. Als u jaarlijks meer dan 15.000 kilo op de markt brengt gaat u pas na de eerste 15.000 kilo betalen.

Tarieven en berekenen
Per materiaalsoort en verpakkingssoort gelden aparte tarieven. De hoogte van het tarief is gekoppeld aan de druk die het materiaal op het milieu heeft. Via de site van de Belastingdienst vind je de verschillende tarieven.
U berekent de belasting door per materiaalsoort en verpakkingssoort het aantal kilo’s te vermenigvuldigen met het tarief. Dit bedrag vermindert u met de vrijstelling van 15.000 kilo. De vrijstelling berekend u door de 15.000 kilo evenredig te verdelen over de verpakkings- en materiaalsoorten die u opgeeft.

Snelle Implementatie

Binnen twee dagen een overzichtelijke oplossing op basis van Exact Globe!

Fixed Price

We implementeren deze oplossing voor een vaste, vooraf vastgestelde prijs!

Accurate Rapportage

Hiermee ‘rollen’ de juiste kilo’s en bedragen zo uit uw informatiesysteem!

Hoe weet u hoeveel kilo verpakkingsmateriaal u maandelijks moet aangeven?
Victor Holland heeft een kant en klare oplossing ontwikkeld welke binnen twee dagen fixed price wordt geïmplementeerd. Hiermee ‘rollen’ de juiste kilo’s en bedragen zo uit uw informatiesysteem!

Wilt u meer informatie? Neem contact op met Victor Holland.
Telefoon: +31 (0)165 56 70 67 of stuur een e-mail naar sales@victorholland.nl